Уманський НУС | сьогодні: 09.01.2018

ВПЛИВ РЕЖИМІВ ЖИВЛЕННЯ НА БОРОШНОМЕЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ СОРТУ ПОДОЛЯНКА

Автор(и) Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Господаренко Г.М., доктор с.-г. наук, професор кафедри агрохімії і грунтознавства, Уманський національний університет садівництва, Україна
Герасимчук О.П., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології та переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Матвієнко Н. П. , , начальник Будищенської дільниці ТОВ «Кононівський елеватор»,
Рубрика Первинна обробка продуктів рослинництва
рік 2017 номер журналу №2,2017
cторінки 110-115 індекс УДК 631.81:664.71-11:631.526.3
Аннотація У статті наведено дані по впливу внесення різних доз елементів мінерального живлення на борошномельні властивості пшениці озимої сорту Подолянка. Встановлено, що внесення мінеральних добрив вплинуло на борошномельні показники зерна пшениці озимої, що дасть можливість одержати з нього продукцію високої якості. Дослідженнями по вивченню впливу внесення різних доз мінерального живлення на борошномельні властивості пшениці озимої сорту Подолянка встановлено порівняно кращий варіант – N45P45K45. Внесення доз елементів мінерального живлення сприяло збільшенню вмісту клейковини в зерні пшениці – високий вміст клейковини забезпечив варіант N45P45K45 – 30,5 %, а також білка – 15,5 %.
Ключові слова режими живлення, пшениця озима, борошномельні показники
Завантажити файл    (завантажень: 8)