Уманський НУС | сьогодні: 26.07.2017

ЗБЕРЕЖЕНІСТЬ ЯБЛУК СОРТУ ХОНЕЙКРІСП ЗАЛЕЖНО ВІД РЕЖИМУ ОХОЛОДЖЕННЯ І ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ІНГІБІТОРОМ ЕТИЛЕНУ

Автор(и) Мельник О.В., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри плодівництва і виноградарства, Уманський національний університет садівництва
Дрозд О.О., кандидат с.-г. наук, старший викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва
Рубрика Первинна обробка продуктів рослинництва
рік 2017 номер журналу №1, 2017
cторінки 44-47 індекс УДК 621.796:634.11:621.563.3:631.811.98
Аннотація У статті представлені результати досліджень природних втрат і зміни товарної якості під час холодильного зберігання яблук сорту Хонейкрісп різного строку збирання, залежно від режиму охолодження та післязбиральної обробки 1-метилциклопропеном (1-МЦП). Встановлено, що економічно доцільне зберігання яблук сорту Хонейкрісп з втратами не більше 10 % продукції забезпечується заготівлею плодів у період масового збору з тижневою експозицією при 10 °С, подальшим повільним охолодженням на 1 °С за добу та зберіганням за температури 2±1 °С. Запізнення зі збиранням і негайне охолодження плодів до температури 5 °С спричинює масове ураження продукції мокрим опіком. Післязбиральна обробка 1-МЦП дещо стримує плодову гниль, проте мокрого опіку не обмежує і на природні втрати не впливає
Ключові слова яблука, Хонейкрісп, режим охолодження, 1-метилциклопропен, Смарт Фреш, зберігання, товарна якість
Завантажити файл    (завантажень: 36)