Уманський НУС | сьогодні: 18.07.2019

Вплив інокуляції насіння на активність антиоксидантних ферментів класу оксидоредуктаз пшениці озимої та сої

Автор(и) Леонтюк І.Б., кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри біології, Уманський національний університет садівництва
Голодрига О.В., кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри біології, Уманський національний університет садівництва
Заболотний О.І., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри біології, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Фізіологія рослин
рік 2014 номер журналу №2
cторінки 90-95 індекс УДК 581.141:581.165.7:577.15:633.11:633.34
Індекс DOI
Аннотація Представлено результати досліджень з вивчення впливу інокуляції насіння різними біологічно активними речовинами на активність окисно-відновних ферментів (каталази, пероксидази, поліфенолоксидази) в рослинах пшениці озимої та сої. Досліджено, що інокуляція насіння біологічно-активними речовинами в значній мірі впливає на процеси метаболізму в рослинах пшениці озимої та сої, посилює процеси окисно-відновного характеру дії. Найбільша активізація антиоксидантних процесів відбувається в результаті інокуляції насіння біологічними препаратами Наноактиватор та Біокомплекс АТ. Біологічні препарати в кінцевому результаті підвищують врожайність досліджуваних культур та покращують їх якісні показники.
Ключові слова інокуляція, ферменти, біологічно-активні речовини, пшениця озима, соя
Завантажити файл    (завантажень: 267)